SVAIGIE DĀRZEŅU UN LAPU SALĀTI

Lobītas kaņepju sēklas ir lielisks veids, kā bagātināt gan garšas, gan uzturvērtības ziņā jebkurus Tavus iemīļotos salātus, tos pārkaisot ar šīm sēklām.
Tāpat lobītas kaņepju sēklas var izmantot kā sastāvdaļu salātu mērcēm, tās iebiezinot un piešķirot patīkami riekstainu garšas noti.
Šie ir ieteikumi, kā Tu vari papildināt salātus ar „labajām” taukvielām, kas palīdz mūsu organismam absorbēt taukos šķīstošos vitamīnus (kas tik bieži ir sastopami salātos) – tādus kā A, K un E vitamīnus.

Sastāvdaļas:
Salātiem:
Lapu salāti – var būt dažādi, pēc izvēles
Ķiršu tomātiņi
Saldais kartupelis
Lobītas kaņepju sēklas
Ķirbju sēklas
Avokado

Mērcei:
Olīveļļa – 3 ēd. k.
Citrona vai laima sula – 1 ēd. k.
Cukurs vai medus – 1 tjk.
Sāls, pipari – pa šķipsnai

Pagatavošana:
Visas mērces sastāvdaļas sajauc kopā mazākā traukā. Saldo kartupeli sagriež gabaliņos un apgrilē. Tikpat labi kartupeli var izcept krāsnī un tad atdzisušu sagriezt gabaliņos. Visas salātu sastāvdaļas kārto bļodā un iecilā tajos salātu mērci, uzliek virsū nomizotu avokado bez kauliņa (sagrieztu šķēlītēs), pārkaisa ar ķirbju un lobītām kaņepju sēkliņām.
Lai labi garšo!