KAŅEPJU PIENS

No kaņepju sēkliņām var iegūt kaņepju pienu – baltu kā govs pienu un ļoti spēcinošu. Izdzer pusglāzi šāda piena, un enerģijas pietiks visai dienai!

Sastāvdaļas:
500 ml ūdens
5 ēd. k. kaņepju sēklu (lobītu)
7 dateles (žāvētas)
1 tjk. kanēlis vai 1 tjk. vaniļa

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liekam blenderī un sakuļam viendabīgā, pienam līdzīgā dzērienā. Ja netīk mazās daļiņas, kas jūtamas no kaņepju sēklām un datelēm, varat šķidrumu izkāst caur sietu. Lobītās kaņepju sēkliņas to riekstīgās tekstūras dēļ sadalīsies diezgan labi, bet dateles sadalīsies labāk un vienmērīgāk, ja iepriekš tiks izmērcētas ūdenī.
Šai receptei var pieiet radoši, atkarībā no tā, kas katram labāk tīk garšas un daudzuma ziņā. Pamats ir ūdens un kaņepju sēklas, pārējais ir katra paša rokās. Lai piens būtu saldāks, var pievienot ēdamkaroti medus vai brūno cukuru (garšas dažādībai var izmēģināt arī tumšo karamelizēto cukuru vai kļavu sīrupu).
Ja gribas sāļu dzērienu, var piebērt sāli un zaļumus. Ja kaņepju piens šķiet pārāk ūdeņains, var likt divreiz vairāk sēkliņu – dzēriens iegūst ļoti intensīvu garšu un kļūst stiprs.
Ja gatavo dzērienu bērniem, var pielikt arī sablendētu banānu, kakao pulveri vai vaniļas cukuru (tikai ne visus uzreiz). Pirms dzeršanas piens jāsamaisa, jo tas noslāņojas.
Līdzīgi lobītu kaņepju sēkliņu vietā varat izmantot arī nelobītas kaņepju sēkliņas. Lai to pagatavotu, kaņepju sēkliņas nakti mērcē ūdenī (litrā ūdens ieber 100 gramu negrauzdētu sēklu). Tad izmērcētās sēklas ar ūdeni, kurā tās mirkušas, liek blenderī un kuļ, līdz masa kļūst pienbalta. To izkāš caur 3–4 marles kārtām. Šim pienam būs nedaudz atšķirīga, izteiktāka kaņepju garša.
Priekā!